WordPress-onderhoud: Wat betekent het en waarom is het nodig?
WordPress-onderhoud: Wat betekent het en waarom is het nodig?

WordPress-onderhoud: Wat betekent het en waarom is het nodig?

Software-updates

WordPress brengt gemiddeld elke 2 maanden een update uit, meestal om bugs en verschillende beveiligingsproblemen op te lossen. Updates voegen ook nieuwe functies en functionaliteit toe die het algehele ontwerp en de prestaties van uw site kunnen verbeteren. De belangrijkste onderdelen die regelmatig geüpdatet moeten worden zijn de WordPress-kern, thema’s, plugins en andere software die uw site van stroom voorziet, zodat alles soepel blijft lopen.

Plug-in beheer

Plugins zijn onafhankelijke stukjes software die zijn ontworpen door verschillende ontwikkelaars buiten WordPress om. Wanneer WordPress updates van zijn kernsoftware uitbrengt, is het de verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar om zijn plugins up-to-date te houden. Daarom is het belangrijk om de plugin te onderzoeken, reviews te lezen en de laatst uitgevoerde updates te controleren voordat er zelfs maar voor wordt gekozen om een plugin te installeren. Eenmaal geïnstalleerd, is het belangrijk om door te gaan met het updaten van de plugin, omdat de ontwikkelaars updates maken voor de compatibiliteit met WordPress.

Softwareconflicten

Hoewel het mogelijk is om de updates zelf uit te voeren, is het behoorlijk tijdrovend en risicovol om het goed te doen. Het is belangrijk om updates regelmatig te laten uitvoeren door een professionele ontwikkelaar die weet wat hij doet en eventuele problemen die uit de update voortvloeien kan monitoren en aanpakken. Software-updates gaan meestal soepel, maar af en toe zijn ze met elkaar in conflict en kunnen ze storingen veroorzaken die een slechte ervaring voor uw bezoekers kunnen veroorzaken, of erger nog, uw site helemaal naar beneden halen. (ahhh!)

Veiligheidskwesties

Een andere reden waarom het belangrijk is om een professioneel WordPress-onderhoud te laten uitvoeren, is om mogelijke veiligheidsinbreuken te voorkomen. Wanneer er updates worden geïnstalleerd, zijn er wijzigingen in uw bestanden die uw site kwetsbaar maken voor aanvallen van hackers. Een deel van het onderhoudsproces dat iDesi Media met WordPress uitvoert is het maken van consistente back-ups van uw site. Ook worden er back-ups gemaakt voordat er updates worden gemaakt. Elke website op basis van een CMS (Content Management System) is kwetsbaar voor aanvallen van hackers. Door de kern van uw WordPress-website, de plugins en de thema’s up-to-date te houden, wordt voorkomen dat uw website kwetsbaar is voor malware-infecties en aanvallen van buitenaf.

Meer weten?

Vind jij zekerheid belangrijk voor jouw website en vind je het lastig of tijdrovend om zelf het onderhoud van je website te doen? Neem dan gerust contact op met iDesi Media om te kijken waarmee we je kunnen helpen!

Laatste Stories